Zasmakuj w tradycji!


Nasza firma powstała z pasji dwojga ludzi do tworzenia rzeczy dobrych i zdrowych. W 2014 roku zrodził się pomysł, a w kwietniu 2015 roku ruszyła produkcja i sprzedaż naszych wyrobów. Głównym celem właścicieli było uzyskanie smaków oraz jakości wędlin z dawnych lat. Nasze wyroby charakteryzują najprostsze, lecz starannie wyselekcjonowane składy, aromatyczne przyprawy, a gorący, olchowy dym z naszych wędzarni w niepowtarzalny sposób podkreśla smak oraz barwę naszych produktów.

Kiełbaski, wędzonki, boczki, szynki, pieczone prosiaczki, indyczki i gąski. Wszystkie te i inne wyroby produkowane są według oryginalnych, tradycyjnych receptur, które przeszły z ojca na syna . Ubogacając istniejące już receptury tworzy nowe, niepowtarzalne smaki i unikatowe rodzaje naszych wędlin.

Mięso stosowane w produkcji pochodzi tylko od sprawdzonych dostawców. Stawiamy na polskich, lokalnych producentów. Doskonale znamy warunki hodowli zwierząt, z których później pozyskiwany jest surowiec.

jestesmy_z_natura

Funkcjonowanie naszej firmy opiera się na prawdzie, rzetelności i zaufaniu, dlatego wyroby Manufaktury nie zawierają żadnych konserwantów, fosforanów, glutaminianów, ulepszaczy i barwników. W ich produkcji wykorzystuje się tylko naturalne, przyprawy i sól peklową. Wędzenie odbywa się w sposób tradycyjny – drewnem z drzewa olchowego.

Domeną Manufaktury jest niesamowicie dobry smak, niepowtarzalny zapach i kuszący wygląd produkowanych wyrobów. Wraz z pojawieniem się w sprzedaży nowych produktów rośnie rzesza zadowolonych klientów – smakoszy dobrych kiełbas i szynek.


UWAGA! WYSYŁKA WE WTORKI, ŚRODY I CZWARTKI!


Nasze wędliny zadowalają gusta najbardziej wymagających smakoszy, przywołując wspomnienia niezapomnianych smaków z dzieciństwa.